x

Motörhead till Sverige

Motörhead till Sverige

Nyss Sverigeaktuella Motörhead är klara för Sweden Rock Festival 2012. Bandet besökte Sölvesborg senast för tre år sen, och spelningen nästa sommar blir Motörheads åttonde på festivalen. 

Motörhead bildades 1975 och har sedan dess släppt ett tjugotal skivor som frälst hårdrocken med klassiska låtar som "Ace of Spades", "Bomber" och "Overkill". Senaste givet är "The Wörld is Yours" från 2010. 

Förutom att  varva världsturneringar med att producera nya album nästan vartannat år har bandet även fullt upp med att slå sig in i vin- och spritmarknaden. Förra året lanserade dem sitt eget vin och följde i år upp med att lansera "Motörhead Vödka", vodkan som enligt bandet är "the true spirit of rock 'n' roll". 

I en intervju med GAFFA uppger Mikkey Dee att det finns planer på en ny skiva till nästa år. 

– Vi har ju turnerat väldigt mycket nu senaste året. Ganska exakt vartannat år gör vi en platta. Då brukar jag och Phil åka över till Kalifornien och skriva, och det brukar vara just i januari, februari.

– Så vi skulle egentligen börja nu i januari, men ska faktiskt i väg på Gigantic Tour med bland andra Megadeth och Volbeat. Så vi tänkte försöka skriva plattan mellan de här turnéerna. Det blir lite speciellt, jag kan faktiskt inte svara på om vi får ihop någon platta till nästa år, men det är planen i alla fall, säger Mikkey Dee till GAFFA. Läs hela intervjun här. 

Sweden Rock äger rum 6-9 juni 2012. Biljetterna till festivalen köper du på GAFFA Live.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA