x

Hon leder Art's Birthday Party

Hon leder Art's Birthday Party

Det blir P3-profilen Tara Moshizi som leder elektronika- och ljudkonstfestivalen Art's Birthday Party på Södra Teatern i Stockholm.

– Det ska bli så vansinnigt kul att höra alla dessa grymma artister live, och jag hoppas även på att få upptäcka mycket ny musik på kuppen. Mitt mål som programledare är att radiolyssnarna ska få känslan av att de är på plats och upplever festen på nära håll, säger Tara Moshizi i ett pressmeddelande.

Tara Moshizi har tidigare varut nöjes- och kulturredaktör på tidningen City i Malmö och Lund samt arbetat som reporter på bland annat Expressen och Aftonbladet. I P3 är hon programledare för P3 Poulär. Hon är även en del i nöjespanelen i SVT:s Gomorron Sverige.

Till Art's Birthday Party får hon även hjälp av scenpresentatörerna Lisa Wall och Pelle Moeld, även de aktiva inom Sveriges Radio.

Klara artiser för Art's Birthday Party är bland annat den hyllade trion Kriget!, kritikerrosade Hans Appelqvist, japanska Ikue Mori, P2:s tonsättare Ida Lundén & japanska Rei Nakamura, svenska Roll the Dice, New York-baserade ljudkonstnären Marina Rosenfeld, systerduon Ectoplasm Girls, Göteborgstrion SORK och Malmöbaserade elektroduon Lur.

Art's Birthday Party sker den 14 januari och är helt gratis. Festivalen kommer att sändas i radiokanalen P2 mellan klockan 21.00 och midnatt.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA