x

Siesta! fyller på med reggae, hiphop och soul

Siesta! fyller på med reggae, hiphop och soul

Siesta! presenterar idag ytterligare tre artister, Timbuktu & Damn (bilden), Syster Sol och Kapten Röd. Festivalen har hittills bokat bland annat punk i form av banden NOFX och Nitad, dans med Rebecca & Fiona, och dubstep med All Out Dubstep (TrickyKid & Eboi, L-Wiz). 

Timbuktu syns överallt, nu senast i Musikhjälpens glasbur i Göteborg som programledare tillsammans med Gina Dirawi och Kodjo Akolor. Trion lyckades, med hjälp av det svenska folket, håva in dryga 18 miljoner kronor till årets tema Alla flickor har rätt att gå i skolan. Timbuktu & Damn är även klara för nästa års resa till Kuba med Peace & Love Havana. 

Isabel "Syster Sol" Sandblom släppte i år albumet "Kitchinga!". Syster Sol är känd för att utgå från reggaen och blanda i hiphop, soul och jazz i sin musik. På senaste givet har artisten bjudit in artister som Promoe, General Knas och Aki från Labyrint.

Även Kapten Röd var med på ett hörn och var en av producenterna på "Kitchinga".   Tidigare i år släppte han egna "Fläcken som aldrig går bort", som bland annat trippelnominerades i GAFFA-priset. I höstas har Kapten Röd varit ute på en lång Skandinavienturné, och om några veckor uppträder artisten på P3 Guld-galan. 

Siesta! 2012 sker 31 maj – 2 juni. Biljetter finns på GAFFA.se/live.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA