x

Gwar ställer in

Gwar ställer in

Gwar skulle ha spelat på Trädgår'n i Göteborg och på Fryshuset i Stockholm den 28 och 30 januari, men tvingas ställa in. Biljettförsäljningen har helt enkelt gått för dåligt och hela Europaturnén blåses av.  

– Vi är jättebesvikna över detta och vi ber alla fans så hemskt mycket om ursäkt för att vi ställer in turnén. Vi gjorde allt vi kunde för att rädda den, men det gick bara inte, säger Gwars sångare Dave "Oderus Urungus" Brockie via ett pressmeddelande.  

Att ställa in en hel turné var kanske det sista Gwar behövde just nu. I början av november hittades bandmedlemmen Cory Smoot död i turnébussen.

 "Det är med en känsla av djup förlust och tragedi som medlemmar i GWAR måste meddela bortgången av deras gitarrist och älskade vän Cory Smoot, även känd som Flattus Maximus för tusentals fans världen över", skrev Brockie i ett öppet brev.

Gwar bestämde sig dock att fullfölja turnén utan Cory Smoot.

– Även om det frestar att åka hem, krypa ihop i fosterställning och sörja, kan vi inte göra det. Cory skulle vilja att vi fortsatte och skulle bli förbannad om vi inte gjorde det, förklarade bandet för The Guardian några dagar efter händelsen. 

Arrangörerna på Live Nation meddelar att köpta biljetter återlöses via respektive inköpsställe. Sista datum för att återlösa biljetter är 29 februari 2012.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA