x

Skivkedjan HMV i kris

Skivkedjan HMV i kris

Den legendariska brittiska skivkedjan HMV är i djup kris, rapporterar Sky News. Kedjan har förlorat 36,4 miljoner pund (motsvarande drygt 376 miljoner kronor) mellan perioden 1 maj till 29 oktober. Även försäljningen sjönk under samma period med 11,6 procent jämfört med året innan.

Sky News rapporterar också att HMV har planer på att sälja företaget HMV Live, som bland annat driver spelställen som London Hammersmith Apollo och Kentish Town Forum, samt festivalen Lovebox.

I januari gick HMV ut med att kedjan skulle stänga 60 av sina butiker under 2011.

– Vi har haft en utmanande start på året. Men vi har vidtagit nödvändiga åtgärder för att omstrukturera företaget och ser nu resultatet av detta, särskilt när det gäller våra teknikprodukter (försäljning av hörlurar, högtalare och bärbara pekdatorer mm, red. anm.). Som alla kundorienterade företag är vi utsatta för hårda handelsvillkor, men vi fortsätter att gå framåt genom denna period. Vi är väl förberedda på de viktiga börsdagar som ligger framför oss, säger HMV-chefen Simon Fox till Sky News.

HMV, som står för His Master's Voice, grundades 1921 och är Storbritanniens största skivkedja. Kedjan har även funnits i andra länder som till exempel USA och Australien, men de flesta av de utländska butikerna är nu sålda och kedjan finns för närvarande endast i Storbritannien, Irland, Hongkong och Singapore.

HMV har i dag 4500 anställda.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA