x

Khoma i "The Girl With the Dragon Tattoo"

Khoma i "The Girl With the Dragon Tattoo"

Mycket av förhandssnacket kring Hollywoodversionen av Stieg Larssons första bok i "Millenium"-serien har handlat om att Nine Inch Nails Trent Reznor och Atticus Ross står bakom filmens soundtrack. Men även den svenska gruppen Khoma finns med på ett hörn.

Johannes Persson, medlem i Khoma, stod som statistansvarig under "The Girl With the Dragon Tattoo". Regissören David Fincher och Trent Reznor fick till sig att han även gjorde musik. Johannes Persson ombads att skicka över sin musik till Trent Reznor som valde ut spåret "The Guillotine" från Khoma-albumet "The Second Wave" (2006), skriver Musikindustrin.

– Jag fick en adress och skickade iväg det och tänkte inte mer på det. Jag hade glömt bort det helt när Fincher kom fram under en inspelning och armbågade mig i solar plexus. Han sa att han gillade vår låt. Det kopplade inte direkt men jag frågade vilken låt och han sa att det var "The Guillotine" och att Trent hade valt ut låten […] Vår låt är med i en scen där en karaktär lyssnar på den, vilket är lite häftigt, säger Johannes Persson till Dagens Nyheter.

Khoma gav under förra året ut albumet "A Final Storm". En skiva GAFFAs Björn Schagerström hyllade med fem av sex stjärnor till följd. Till recensionen.

"The Girl With the Dragon Tattoo" hade premiär 21 december.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA