x

Nytt album från Scissor Sisters

Nytt album från Scissor Sisters

Strax innan nyår meddelade amerikanska Scissor Sisters att de är färdiga med sitt fjärde album. Det ännu inte betitlade albumet ska enligt frontmannen Jake Shears vara i stil med debuten från 2004 och "Ta-Dah" från 2006, på så vis markera att gruppen har hittat tillbaka till sina musikaliska rötter, skriver NME.

"Vi har ägnat 2011 åt att göra ett album vi kan vara riktigt stolta över och vi kan inte bärga oss för att dela den med er. Eftersom ni har varit duktiga pojkar och flickor kommer vi rivstarta 2012 med en ny låt som kommer att väcka er aptit på vad som är på ingång!", hälsar bandet i ett Facebook-meddelande.

Det nya albumet blir uppföljaren till 2010 års "Night Work" och redan i den första singeln "Shady Love", producerad av Alex 'Boyz Noise' Ridha samt skriven och utförd i samarbete med den unga rapparen Azealia Banks, märks det att gruppen har tagit en helomvändning sedan sist. 

– Vårt senaste album var väldigt kallt och hade många inslag av sex och mörka känslor, vilket är anledningen till att jag älskade den, säger Jake Shears i en intervju med The West Australian.

– Den här har mer känslosamma kvaliteter, mer genuin och med romantiska känslor. Den är somrig och solig, förklarar Shears i intervjun.

Förutom att arbeta med kommande skiva har gruppen haft fullt upp med att turnera med Lady Gaga, och Jake Shears har skrivit sin första musikal tillsammans med Jeff Whitty och Jason Moore från prisbelönta "Avenue Q". 

Scissor Sisters Vs. Krystal Pepsy (Feat. Azealia Banks) - Shady Love


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA