x

Bring Me The Horizon albumaktuella

Bring Me The Horizon albumaktuella

Bring Me The Horizon meddelar att de går in i studion i sommar för att baka ihop gruppens fjärde album. Med sig har de postrock-influenser som ska sätta färg på bandets metalcore.

I en intervju med Alternative Press förklarar gitarristen Jona Weinhofen idéerna inför den nya skivan:

– Lee (Maila, bandets andra gitarrist, red.) och jag har lyssnat på en massa postrock den senaste tiden. Det kanske låter konstigt, men vi lyssnar på den här typen av episk musik och tänker "om det här var tungt, om vi gjorde metal av det här, skulle det vara precis så som vi vill låta".

Mer specifikt handlar det om band som Explosions In The Sky och This Will Destroy You som inspirerar killarna till att utveckla sitt sound.

Vidare säger Weinhofen att bandet har stora ambitioner för plattan, men att de knappt har skrivit ihop något på grund av gruppens ständiga turnerande. 

 –Vi är inte så bra på att motivera oss till att skriva när vi är på turné, säger Weinhofen.

Bring Me The Horizon släppte senaste albumet i oktober 2010. "There is a Hell, believe me I've seen it. There's is a Heaven, let's keep it a Secret" fick fyra av sex stjärnor i betyg av GAFFAs recensent Tomas Lundström, som beskrev skivan som "ett smörgåsbord av emotionellt mangel som verkligen borde ha en bred lyssnarskara, åtminstone höjdarspår som Anthem och Don't Go." Läs hela recensionen här.

I väntan på det nya materialet kan fansen underhålla sig med en 46 minuter lång film från Bring Me The Horizons världsturné, filmad av frontmannen Oliver Sykes bror Tom. 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA