x

Hederos & Hellberg släpper liveskiva

Hederos & Hellberg släpper liveskiva

Musikerna Martin Hederos och Mattias Hellberg meddelade i höstas att duon återförenas och ger sig ut på en miniturné. Dessutom avslöjades att avskedsspelningen från 2003 skulle förevigas i form av ett album. Nu är det klart att livealbumet får titeln "Bless me" och kommer ut den 25 januari.

I ett pressmeddelande skriver manusförfattaren till bland annat prisbelönta tv-serien "Upp till kamp", Peter Birro, en kärleksförklaring till duons musik:

"Det var något med Martin Hederos vemodiga och ömsinta piano som fick varenda lågmält dröjande ton att kännas som en ömsint beröring. Mattias Hellbergs sorgsna röst kom nära, gav gamla låtar ny mening, fick texter som tidigare inte berört mig, att plötsligt öppna sig och avslöja svindlande bråddjup. Det var mästerliga tolkningar som vida överträffade originalen. De förtrollade en stor publik, som törstade efter mer", skriver Birro om spelningen i Göteborgs Konserthus 2003.

2008 återförenades duon och spelade på Way Out West i Göteborg. I år spelar musikerna vid sju tillfällen med start i Malmö den 25 januari.  

Turnéschema 2012:

25/1 - Malmö, Victoriateatern

26/1 - Uppsala, Katalin

27/1 - Stockholm, Södra Teatern

 1/2 - Helsingfors, Finland Bar Loose

 2/2 - Göteborg, Nefertiti

 3/2 - Lidköping, Röda Kvarn

 4/2 - Göteborg, Stadsteaterns Foajébar

Biljetter finns att köpa på GAFFA Live.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA