x

Veronica Maggio vinnare av GAFFA-Priset 2011

Veronica Maggio vinnare av GAFFA-Priset 2011

Grattis till GAFFA-priserna! Vad är din reaktion och hur vill du tacka läsarna som röstat på dig?

– Det känns så klart som en sjukt stor ära att det är läsarna som röstat! Jag kan inte annat än att tacka, bocka och vara glad.

Vad har varit den mest positiva upplevelsen för dig musikaliskt under 2011?

– Förutom att äntligen få hålla mitt färdiga album i handen någon gång där i början av året har det funnits så sjukt många positiva upplevelser under 2011. Kanske framför allt på livesidan. Våra spelningar på bland annat festivalerna Peace & Love och Malmöfestivalen i år glömmer jag nog aldrig. Det var helt fantastisk stämning, nästan så att jag kände mig lite ledsen efteråt för att jag kände på mig att det aldrig skulle kunna kännas så igen.

– Sen var det magiskt kul att få göra en tolkning av Patti Smiths låt "Because the Night" på Polarpriset. Jag sjöng låten med henne sittandes bara ett par meter framför mig i publiken. Hon har sådan pondus och jag tror nog aldrig att jag varit så nervös i hela mitt liv. Trots det blev det väldigt bra och jag älskade verkligen att sjunga låten. 

Vad har varit den mest negativa upplevelsen musikaliskt för dig under 2011?

– Det måste ha varit min egen medverkan i Allsång på Skansen. Ljudet var helt förskräckligt och vi var väl inte i vårt esse direkt heller. Det visade sig vara en mycket dålig kombination. Det lät helt sjukt och kändes väldigt jobbigt, rent musikaliskt. 

Om man ser mer generellt över musikåret 2011, vad har du upplevt som mest positivt? 

– Det negativa med att släppa en skiva, jobba massor och samtidigt ha familj är att jag inte riktigt orkat ta in annan musik på samma sätt som jag gjorde för ett par år sedan. Jag har verkligen inte haft nån koll på vad som släppts. Inte mer än det som ständigt spelas på radio och dom som varit ute och spelat på samma festivaler som jag själv. Jag har inte orkat leta och lyssna in mig alls. Jag har haft ett otroligt självcentrerat 2011.

– Generellt så känns det väl som om musik med svenska texter verkligen har blivit större i år. Antagligen på gott och ont men den det känns ändå övervägande kul tycker jag. Både inspirerande och avskräckande. Mer specifikt och utan att handla om musik på svenska så har jag mot slutet av året snappat upp Deportees album "Islands & Shores" som jag lyssnat på och gillar. 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA