x

Meshuggah nu mindre pedantiska

Meshuggah nu mindre pedantiska

Metalbandet Meshuggah förklarar sig färdiga med uppföljaren till 2008 års "obZen". Den än så länge obetitlade skivan släpps den 27 mars, enligt bandets hemsida.

"After a long time of deep soul searching and intense wrecking of the psyches, the new album is finally done. Soon you will meet this colossus that will pulverize your being", hälsar Meshuggah på hemsidan.

Kommande album har varit under arbete sedan ett bra tag tillbaka. Föga förvånande, då Meshuggah är kända för att vara perfektionister som helst skapar stycken med komplicerade strukturer. I en intervju med tidningen Decibel från 2010 förklarar Tomas Haake att det nya materialet tillåts ha skavanker.

– Vi ska försöka låta bli att vara anala med att varje litet slag ska vara supertight, utan snarare fokusera på själva vibben av musiken och låta små fel följa med. Jag tror det kommer ge lite mer liv i låtarna, säger Haake. 

Bandkollegan Fredrik Thordendal pratade även han om materialet med tidningen Guitar World.

– Vi har alltid velat utveckla sättet att skriva musik på, och på senare tid har det blivit att vi har distanserat oss från att arbeta tillsammans som ett band. På den här skivan däremot har alla jobbat ihop. Tack vare det tror jag att den här skivan kommer att bli vårt allra bästa, säger Fredrik Thordendal i intervjun från 2011.

Tidigt förra året spelade Meshuggah på Debaser Medis i Stockholm, en spelning som fick fyra stjärnor i betyg av GAFFAs recensent Andreas Fällman.

"Där andra extrema hårdrocksgrupper börjat mörka sin bristande entusiasm och växande ointresse i låtskrivande genom att bli ännu hårdare och extremare, har Meshuggah istället finslipat sin polyrytmiska "cyber thrash metal", som de själva benämner sin musik, till en sådan nivå att om man beskriver det hela som överjävligt intensivt, så är det ändå en underdrift."
Hela recensionen hittar du här.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA