x

Popadelica fyller på

Popadelica fyller på

Sakta men säkert börjar programmet inför årets Popadelica i Huskvarna ta form. Idag presenterar festivalen sin fjärde bokning, Kapten Röd, som sluter upp med sedan tidigare bokade The Good Natured, We Love Machines och Den Svenska Björnstammen. Sammanlagt ska 15-20 artister uppträda på den sjunde upplagan av festivalen.

Kapten Röd har inte bara varit turnéaktuell sedan oktober, utan är även aktuell i P3 Guld, som nominerat kaptenen i kategorierna Årets artist och Livemicken. Senaste skivan "Fläcken som aldrig går bort" hamnade fyra på albumtopplistan och fick en andraplacering på listan över Sveriges mest spelade album på Spotify i augusti.

The Good Natured är britterna Sarah McIntosh, Hamish McIntosh och George Hintons skötebarn, vars singel "Skeleton" har spelats flitigt på Sveriges Radio. Med två ep:s och turnéer med Oh Land och The Wombats i bagaget gör de sig redo att färdigställa ett debutalbum.   

Schweiziska We Love Machines gör danselektro som påmminer om Justice och Crystal Castles. Timo Lossli och Daniel Werder heter männen bakom bandet, som i skrivande stund turnerar flitigt i sitt hemland.

Popadelica äger rum den 5 maj. Biljetter finns ute nu.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA