x

Every Time I Die släpper nytt

Every Time I Die släpper nytt

Buffalogruppen Every Time I Die är på gång med en ny skiva. 14 spår långa "Ex-Lives" följer upp 2009 års "New Junk Aesthetic" och beräknas komma ut den 6 mars.

I samband med släppet beger sig gruppen ut på en turné som tar dem till Sverige i maj. Den 13 maj når de Stockholm för en spelning på Klubben och dagen därpå spelar de på Sticky Fingers i Göteborg. Håll utkik efter biljetter på GAFFA Live

"Ex Lives" blir Every Time I Dies sjätte skiva, producerad av Joe Barresi som tidigare arbetat med band som The Melvins, Tool och Queens of the Stone Age. Till skillnad från exempelvis 2007 års "The Big Dirty", har processen bakom låtskrivandet i "Ex Lives" varit mer kollektiv.

– Ingen hörde vad jag sjöng förrän albumet var helt klart, men på den här skivan har alla varit delaktiga i låtskrivandet och gett mig förslag till hur jag kunde förbättra texterna, säger frontmannen Keith Buckley på gruppens hemsida.

Förra veckan släppte Every Time I Die musikvideon till den färska singeln "Underwater Bimbos From Outer Space", en uppvisning av masochism enligt Keith Buckley själv, som regisserat videon.

Låtlista "Ex-Lives":

1. Underwater Bimbos From Outer Space 

2. Holy Book Of Dilemma 

3. A Wild, Shameless Plain 

4. Typical Miracle 

5. I Suck (Blood) 

6. Partying Is Such Sweet Sorrow 

7. The Low Road Has No Exits 

8. Revival Mode 

9. Drag King 

10. Touch Yourself 

11. Indian Giver 

12. Grudge Music (bonus) 

13. Business Casualty (bonus) 

14. Starve An Artist, Cover Your Trash (bonus) 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA