x

At the Drive-In återförenas

At the Drive-In återförenas

At the Drive-In bryter elva års tystnad med en återförening på årets Coachellafestival. Post-hardcoregruppen hintade förvisso redan 2009 om en möjlig återförening, i en intervju med Drowned in Sound:

– Vi måste bara släta ut en del personliga saker. Vi har redan tagit itu med det mesta av det och jag har bett om ursäkt för saker jag sa och för hur allt slutade. Vi får se vad som händer, sa frontmannen Cedric Bixler-Zavala till Drowned Sound.

At the Drive-In var verksamma mellan 1993 och 2001 och hann släppa tre fullängdare, "Acrobatic Tenement" 1996, "In/Casino/Out" 1998 och "Relationship of Command" 2000. Bandet rönte stor popularitet tack vare deras energiska och intensiva spelningar och fick en radiohit med låten "One Armed Scissor". Låten blev även till musikvideo som med jämna mellanrum rullade på MTV.

Gruppen löstes upp 2001, då frontmannen ansåg att bandet höll honom tillbaka på det kreativa planet. I askorna av At the Drive-In formades The Mars Volta och Sparta, som hållit bandmedlemmarna sysselsatta fram tills nu.

Om återföreningen innebär fler spelningar och nytt material återstår att se.

Se en teaser på 16 sekunder:

At The Drive-In Website Intro from MONDIAL on Vimeo.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA