x

Emergenza Festival är här

Emergenza Festival är här

Nu på lördag, 14 januari, tar Emergenza Festival över Fryshuset i Stockholm för årets första deltävling. Kvällen bjuder på elva oetablerade band. Bland andra ses P3 Guld-galan-aktuella metalbandet Frantic Amber (bilden) på scen.

– Det här är en festival som ger alla band chansen att uppträda, vi gör ingen skillnad på helt nystartade band och band som kommit längre. Idén är att de som är motiverade och sugna på att spela faktiskt ska få spela på de större och mer ansedda scenerna, inför större publik och med riktigt schysst utrustning, säger Martin Jensen, ansvarig för Emergenza i Skandinavien i ett pressmeddelande.

Varje år arrangerar Emergenza Festival spelningar för hundratals band i stora städer i Europa, Kanada, Ryssland, Australien, Japan och USA. I Sverige hålls festivalen i Stockholm, Göteborg och Malmö. Från deltävlingarna går hälften av banden vidare och från semifinal går tre band vidare till regional final. Vinnare från regionala finalerna möts i Sverige-final och nordisk final på Debaser Medis tillsammans med vinnarna från Norge, Danmark och Finland. Två nordiska band spelar sedan internationell final på Taubertal Open Air i Tyskland i augusti 2012.

Förra året gick hiphopduon Envy från Oslo segrande ur striden.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA