Slagsmålsklubben rapporterar från garaget

Slagsmålsklubben rapporterar från garaget

"I slutet av förra sommaren började vi prata om att släppa en ny skiva och hur vi skulle gå tillväga med det projektet. Vi tänkte att vi samlar ihop allt material som kan vara något att ha och kollar vad vi kan jobba med. Och då märkte vi att vi hade massvis med låtar, många fler än vi skulle kunna släppa på en skiva. Så vi började jobba med de vi kände mest för. Efter det tog det typ ett år innan skivan var ... i stort klar.

Men då bestämde vi oss för att göra om allt. Dels för att det spretade en hel del, men också för att vi ville spela in allt när vi spelade det live. Och inte spela in så mycket bit för bit och finputsa det för mycket. Mer punkigt. Mer live. Så det tog ju lite tid.

Den Svenska Björnstammen, som vi delade studior med förut, hade en luffarsaxofon gjord på plaströr de kokat och böjt och grejat med, så vi gjorde en sådan med. Den har vi med på en låt. Sedan flyttade vi ju allihop i samlad trupp till Stockholm, så nu bor vi tillsammans i den klassiska huvudstaden där vi nu hyr ett hus. Miljöbytet gör alltid sitt vare sig man är medveten om det eller inte, men vi gör musik hela tiden, dag som natt, helg som vardag.

Den stora skillnaden annars sedan tidigare är nog att alla har blivit duktigare på att mixa låtar, göra ett riktigt gött ljud på en synth till exempel, vilket gör att mer saker måste diskuteras.

Vi har funderat på albumnamnet ("The Garage", red. anm) en himla massa. Slagits över saken, grubblat, röstat, röstat om, lagt in veton, hoppats på ett mirakel. På tåget hem från Norge bestämde vi att skivan skulle heta "Michael Jackson on the Sea". Men det hette den inte så länge. Så till slut bestämde vi att den skulle heta "The Garage". För vi har ju ett garage. Med pingisbord i. Och uv-ljus."

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA