x

John Cale avslöjar albumdetaljer

John Cale avslöjar albumdetaljer

I september släppte John Cale ep:n "Extra Playful". I november tog han ett snack med GAFFA och gav konserter i Stockholm, Göteborg och Malmö, och i maj kommer hans första fullängdare sedan "Black Acetate" från 2005. Det berättar rockikonen till tidningen Mojo, där han även avslöjar detaljer om den kommande skivan:

– Jag har en liten studio i L.A., där den största delen av skivan är inspelad. Några av låtarna skrev jag på bas, som till exempel "Vampire Café". Jag minns första gången jag hörde Dr. John spela "Gris Gris" och sedan se dem live. Det var väldigt funkigt och det är väl det jag har försökt nå fram till, till low-down-funken.

På den nya skivan har Cale även gett sig på altfiolen, ett instrument som kom att prägla Velvet Undergrounds ljudbild när det begav sig. 

En av låtarna handlar om japansk animé, och sedan finns det en om allt nonsens som skrivs i pressen som heter "Scotland Yard". Och en heter "The Flying Dutchman", som jag skrev på altfiol. Några av låtarna skrev jag på en Telecaster, några på bas och några på olika keyboards, säger Cale till Mojo.

John Cale fyller 70 år i mars och kommer återigen att befinna sig på de europeiska vägarna för ett par konserter. Än så länge finns inga Skandinaviska spelningar inbokade. 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA