x

Peter Doherty klar för Umeå Open

Peter Doherty klar för Umeå Open

Umeå Open presenterar ytterligare en artist till festivaldagarna i mars, och det är ingen mindre än den mänskliga tornadon Peter Doherty (även kallad Pete Doherty).  

Peter Doherty solodebuterade 2009 med albumet "Grace/Wastelands" och det är i egenskap som soloartist som artisten kommer till Umeå.

– Vi har velat boka honom väldigt länge och nu har vi äntligen lyckats. Vi är sjukt peppade. Han sägs också ha fått ett grepp om sina personliga problem, vilket låter påskina att mycket ännu är oskrivet i berättelsen om Peter Doherty, säger en av arrangörerna, David Forsman, i ett pressmeddelande. 

Peter Doherty började sin musikaliska karriär genom att bilda gruppen The Libertines 1997 tillsammans med Carl Barât. Bandet fick sitt stora genombrott med albumet "Up The Bracket" från 2002, men droger och interna stridigheter Doherty och Barât emellan gjorde att bandet splittrades redan efter två album. Doherty gick vidare med gruppen Babyshambles och Barât startade Dirty Pretty Things.

Doherty skulle ha spelat på Storsjöyran förra året, men åkte på en fängelsedom på grund av kokaininnehav och blev således struken från line-upen.

Umeå Open har hittills bokat följande akter: Markus Krunegård, Mikael Wiehe, Thåström, Anna Ternheim, Deportees, Che Sudaka och Den svenska björnstammen.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA