x

Första namnen till Knarrholmen

Första namnen till Knarrholmen

Festivalen på ön Knarrholmen utanför Göteborg är tillbaka i år igen, och idag släpper arrangörerna de första artisterna. Makthaverskan och Säkert! är klara för årets festival.

Göteborgsbandet Makthaverskan startades våren 2008 och består av Maja Mathe Milner, Hugo Randulv, Andreas Wettmark och Irma Krook. De släppte sitt debutalbum 2009, och låten "Enough" roterade flitigt på P3. Bandet kommer eventuellt att premiärspela några nya låtar på festivalen i maj, enligt Knarrholmens hemsida.

Prisbelönta singer-songwritern Annika Norlin är känd under både artistnamnen Säkert! och Hello Saferide. Debuten med Säkert! kom 2007 och sedan dess har hon gjort tre album. Det senaste, ett album med engelska versioner av Säkert!-låtar, släpptes i höstas. Förra året spelade hon på flera festivaler runt om i landet och i vår står hon alltså på scen ute på Knarrholmen.

Upplägget för tvådagarsfestivalen ser ungefär likadant ut som förra året. Tyngden ligger fortfarande på indiepop, men arrangörerna tror att årets festival kommer bli något bredare än förra årets, enligt GP.

Festivalen äger rum 25-26 maj och biljetterna släpptes för några månader sedan. Förhoppningen i år är att det ska komma dubbelt så många besökare, ungefär 1500 personer.

GAFFA var på plats på festivalen förra året. Läs mer här.

Köp biljetter via GAFFA.se/live.

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA