x

Amon Amarth tillbaka på hemmaplan

Amon Amarth tillbaka på hemmaplan

En av de stora svenska metalexporterna, Amon Amarth, står återigen på scen i Sverige. Den 3 mars spelar de på Göta Källare i Stockholm och dagen efter på Brewhouse i Göteborg. Dessutom uppträder de på House Of Metal Festival i Umeå den 2 mars. 

I fjol gav Amon Amarth ut sitt åttonde studioalbum "Surtur Rising", som bland annat nådde plats 34 på Billboard 200, och toppade listan i kategorin hårdrocksalbum. Bandet är nu aktuella med en turné i Sydamerika, men innan de ger sig av genomför de alltså tre spelningar i Sverige.

Amon Amarth bildades 1992 i Tumba och bandets debutalbum "Sorrow Throughout the Nine Worlds" gavs ut 1996. Låtarna handlar ofta om vikingar och fascinationen för den nordiska mytologin är tydlig. Bandet består av Johan Hegg, Ted Lundström, Olavi Mikkonen, Johan Söderberg och Fredrik Andersson.

GAFFA gav Amon Amarths senaste skiva fyra av sex stjärnor, och konstaterade att "om man gillar catchy death, vikingar och gitarrsolon är detta en fullpoängare". Läs hela recensionen här.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA