x

Detektivbyrån-medlem gör teatermusik

Detektivbyrån-medlem gör teatermusik

När föreställningen "The Famous Swedish Project" sätts upp på PLAY Teaterkonst står Martin Molin, ena halvan av Detektivbyrån (till höger i bild), och Evelina Hägglund för musiken. Till hjälp har duon använt sig av vibrafoner, moduliner, hålslag och skrivmaskiner. Till och med hemmabyggen av egenfällda träd användes för att skapa musik, avslöjar ett pressmeddelande.

Martin Molin var en av grundarna till scenkonstkolletivet PLAY Teaterkonst, 2006. "The Famous Swedish Project" görs i samarbete med arkitekten och scenografen Linda Wallgren, och konstnärliga ledaren tillika regissören Johanna Larsson. Föreställningen i sig visar upp en arbetsplats där de anställda försöker hitta metoder att prestera utan ångest.

Pressmeddelandet flaggar även om Martin Molins kommande musikprojekt och om en ännu odöpt skiva, som släpps senare under året. "Musiken till 'The Famous Swedish Project' är den hittills bästa ledtråden till hur den nya skivan skulle kunna låta.", heter det. Och hur det låter hör man här:


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA