x

Peace & Love utökar med klassisk musik

Peace & Love utökar med klassisk musik

Först kom Borlängefestivalen Peace & Love, sedan förgreningen Peace & Love Havanna, som tog svenska artister till Kuba. Nu satsar arrangörerna bakom en av Sveriges mest succéfyllda livemusiksatsningar på en festival med enbart klassisk musik, skriver Dagens Nyheter. Peace & Lovestrings ser dagens ljus i början av juni.

– Vi vill visa att den klassiska musiken inte är död och visa alla unga människor att klassisk musik inte alls behöver vara något tråkigt, utan är en musik som rymmer stora känslor och enorma djup. Samtidigt hoppas vi få med oss de äldre lyssnarna och få dem att engagera sig i de tankar som festivalen en gång skapades kring, säger Mark Johnson som arbetar med utveckling av Peace & love, till DN.

Bland de redan bokade artisterna ser vi gitarristen Göran Söllscher, Edsbergs respektive Falukonservatoriets kammarorkester och tonsättaren Sven-David Sandström. Även hornisten Johan Ahlin, pianisten Mats Widlund och violinisten Mats Zetterqvist är klara för Peace & Lovestrings som kommer att visa upp sig i Borlänge på två scener – en inomhus i stadens missionskyrka och en utomhus. 

– Vi vill bredda vår publik. Också i Borlänge finns det människor som inte gillar rock och pop, och för dem vill vi erbjuda en klassisk festival, överbrygga klyftan mellan de olika musikgenrerna, säger Mark Johnson till DN.

Peace & Lovestrings sker 8-9 juni.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA