x

På resa med M Ward

På resa med M Ward

Det har gått tre år sedan Matthew Stephen Ward, mer känd som M Ward, gav ut sitt senaste soloalbum, "Hold Time", men nu är han tillbaka. I början av april släpper han nya skivan "A Wasteland Companion", en skiva han själv beskriver som en "musikalisk reseskildring".

"Från det att jag gjorde "Hold Time" och fram till idag har det skett en hel del resor som kräver mycket eftertanke över vad man lämnar efter sig och vad man ska ta med sig – material och annat – och funderingar över vad jag vill kontra det jag behöver, både kreativt och i andra avseenden. Jag ville få en återspegling av det på albumet."

Att det har gått tre år sedan den amerikanska singer-songwritern gav ut sitt senaste soloalbum innebär inte att han har legat på latsidan. Istället har han gett ut två album som ena halvan av duon She & Him, tillsammans med skådespelerskan Zooey Deschanel, samt ytterligare ett album med gruppen Monsters of Folk, med medlemmar från Bright Eyes och My Morning Jacket.

M Ward debuterade år 2000 med albumet "Duet for Guitars #2". Sedan dess har han gett ut ytterligare sex soloalbum, det senaste var "Hold Time" som kom ut 2009. Han är starkt förknippad med musikscenen i Portland, Oregon.

Nya albumet "A Wasteland Companion" kommer ut den 9 april, och såhär ser låtlistan ut:

1. Clean Slate (for Alex & El Goodo)                  

2. Primitive Girl                                        

3. Me And My Shadow                              

4. Sweetheart                                                         

5. I Get Ideas                                                           

6. The First Time I Ran Away                           

7. A Wasteland Companion

8. Watch The Show

9. There's A Key

10. Crawl After You

11. Wild Goose

12. Pure Joy


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA