x

Stephen Marley till Peace & Love

Stephen Marley till Peace & Love

Förra året gästade Ziggy Marley Borlängefestivalen, och tydligen gick reggae hem hos besökarna. Idag är det klart att hans lillebror, Stephen Marley, kommer till årets Peace & Love. Även Mac Miller och Timbuktu är klara för festivalen i sommar.

Stephen Marley, son till reggaelegenden Bob Marley, har alltid varit intresserad av musik. Från början var det framför allt att producera och mixa som roade honom. Bland annat släpptes 1999 albumet "Chant Down Babylon" där en rad hiphopartister som Lauryn Hill, Busta Rhymes, Erykah Badu och Chuck D gjorde versioner av Bob Marleys mest kända låtar. Stephen Marley producerade albumet, och har dessutom producerat ett flertal av sina bröders skivor. Tillsammans med sin bror Ziggy Marley var han även med i Ziggy Marley and the Melody Makers. Solodebuten kom först 2007 med albumet "Mind Control". Hans spelning på Peace & Love är hans enda Sverigespelning i sommar.

Mac Miller är hiphoparen från Pittsburgh som slog igenom med låten "Donald Trump". Idag har den över 44 miljoner visningar på Youtube. Trots att han bara är 20 år har han redan gjort sig ett namn i hiphopkretsar. Sedan 2007 har han släppt ett mixtape om året, och i november i fjol gav han ut sitt debutalbum "Blue Slide Park".

Sist men inte minst är även Timbuktu klar för årets Peace & Love. Han gästade festivalen så sent som förra året, men redan i sommar står han återigen på scen i Borlänge. Timbuktu är en av Sveriges mest uppskattade hiphopartister, men numera också känd för sin radiomedverkan, bland annat som programledare i Musikhjälpen. Hans åttonde studioalbum "Sagolandet" släpptes förra året och under hösten har han varit med i programmet "Så mycket bättre" i TV4.

Årets Peace & Love äger rum i Borlänge 26-30 juni. Biljetter kan köpas på GAFFA Live.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA