x

Dag Vags sångare död

Dag Vags sångare död

Enligt Aftonbladet hittades Per Odeltorp, känd under sitt artistnamn Stig Vig, i sin lägenhet av sin bror och bandkollega Lennart Odeltorp. Dödsorsaken är fortfarande okänd, men han hade varit sjuk till och från sedan en tid tillbaka. För ett antal år sedan drabbades Per Odeltorp av en njursjukdom, och tvingades till en transplantation. Men enligt brodern blev han aldrig riktigt frisk från njursjukdomen, han drabbades av infektioner då och då, men det har inte hindrat honom från att turnera.

Stig Vig var främst känd som sångare och basist i Dag Vag. Bandet bildades 1977 i Stockholm, då under namnet Dag Vad & Svagsinta och debuterade med låten "Dimma", 1978. Året efter släpptes albumet "Dag Vag" (bilden). Från början spelade gruppen punk, men med tiden utvecklades det och kom att involvera flera olika musikstilar. Själva har Dag Vag kategoriserat sin musik som "transkontinental rockreggae".

Dag Vag splittrades 1983 men har sedan dess återuppstått och pausat där emellan flera gånger. Den senaste återföreningen skedde 2004 och sedan dess har bandet gett ut ett flertalet samlingsskivor men också en del nytt material. I fjol släpptes "epette", bandets första ep.

Brodern Lennart Odeltorp säger till Aftonbladet att det blir svårt att hitta en ersättare till bandet. "Eller svårt, det blir omöjligt.", säger han.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA