x

Musse Pigg och Joy Division – ingen hit

Musse Pigg och Joy Division – ingen hit

Det var för några dagar sedan som Disney presenterade den nya t-shirten, där vågmönstret från Joy Divisions klassiska skivomslag till "Unknown Pleasures" hade anpassats till siluetten av Musse Pigg. Men efter ett antal klagomål har t-shirten nu slutat säljas. Enligt Pitchfork har en representant från Disney sagt att de drog tillbaka t-shirten från försäljning för att granska situationen så fort de fick kännedom om att det kunde vara ett problem.

Medlemmar från Joy Division har själva uttalat sig både negativt och positivt om t-shirten. Enligt Gigwise blev trummisen Stephen Morris ganska arg när han först såg den.

– Ingen frågade oss. De utnyttjar bandet och våra skivomslag, men Disney kommer undan med det genom att säga att t-shirten är "inspirerad" av oss. Jag gillar inte designen alls. Den är hemsk, säger han.

Basisten Peter Hook säger däremot till NME att det var smickrande. Han menar att han är van vid piratkopior och säger att det inte är någonting som gruppen fäster särskilt stor vikt vid. När han får tag i piratkopior brukar han be om bidrag till välgörenhet för epilepsi i Ian Curtis namn.

– Om vi vill få Disney att känna sig skyldiga kan vi kanske föreslå att de också gör det.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA