x

Abalone Dots tar hjälp av countryveteraner

Abalone Dots tar hjälp av countryveteraner

Melodifestivalen-aktuella Abalone Dots laddar för albumsläpp. Uppföljaren till 2008 års "Traveler" gästas av en rad välmeriterade country- bluegrassmusiker. I ett pressmeddelande kan man läsa att violinisten Sam Bush (Emmylou Harris, Garth Brooks, Linda RonstadtDolly Parton) och gitarristen Buddy Miller (turnerat med Steve Earle, Robert Plant) bidrar på några av albumets spår. Steve Fishell, som tidigare har producerat bland andra Dixie Chicks, Emmylou Harris och Willie Nelson, har i sin tur delat med sig av sina erfarenheter vid mixerbordet.

Under den senaste tiden har Abalone Dots gått igenom en rad förändringar. Elin Mörk valde för ett par år sedan att lämna Abalone Dots för studier. Hennes fiol har delvis ersatts av Sofia Hogmans nyckelharpa och ett ökat inslag av elgitarr, vilket gjort att melodierna inte längre är lika fiolbaserade som på de första två plattorna.

Abalone Dots har också för första gången spelat in material med svensk text, producerat av Ola Gustafsson och Andreas Dahlbäck. Med en av de låtarna, "På väg", deltar de i årets melodifestival, som har sin första deltävling nu på lördag, 4 februari.

Abalone Dots ännu obetitlade album ges ut 18 april.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA