x

EXTRA: Alonzo & Fas 3 – ny supergrupp

EXTRA: Alonzo & Fas 3 – ny supergrupp

Basisten Inge Johansson (bilden) från The (International) Noise Conspiracy är för närvarande på Brasilien-turné med CSS. Men från Sydamerika låter han hälsa till GAFFA att han och några välkända namn från den svenska rockscenen har startat upp supergruppen Alonzo & Fas 3.

Michael Alonzo har väl inte gjort musik sedan KSMB:s återförening i början av 90-talet, men nu tyckte han det var dags och i somras kontaktade han bland annat mig, Sulo från Diamond Dogs, Nicke Andersson (Hellacopters, Imperial State Electric, reds. anm.) och tillsammans med Tony Johansson är det vi som är Fas 3, skriver Inge Johansson i ett mejl.

Gruppen släpper inom kort debutsingeln "Dansa som en fjäril" på skivbolaget Ny Våg. Sedan blir det turné. Närmast väntar två Stockholmsgig: 15:e februari på Kägelbanan och 16:e på Kafé 44.

– Det är en enormt stor grej för mig att få spela med Michael Alonzo, då jag anser att Stockholms Negrer är ett av Sveriges bästa och viktigaste punkband. Vi är ruskigt peppade på att dra ut och spela överallt där folk törs boka oss!

Inge Johansson bekräftar också att Alonzo & Fas 3:s debutalbum ska spelas in under 2012. När skivan släpps är dock ännu oklart.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA