x

Kapten Röd till Emmaboda

Kapten Röd till Emmaboda

Emmabodafestivalen presenterar fyra nya namn att skriva upp på årets festivalschema. Akterna som nu adderas till året lineup är Kapten Röd (bilden), Zomboy, Urban Cone och Shpongle.

Den svenske reggaeartisten Kapten Röd, eller Björn Nilsson som han heter, släppte albumet "Fläcken som aldrig går bort" under förra året. Han vann även vid årets P3 Guld-gala "Guldmicken" för årets liveakt, samt priset för årets artist.

Zomboy producerar electro-dubsteb som ofta jämförs med Skrillex. Det är även den mystifierade musiken han kommer att ta med sig Emmaboda.

Stockholmsgruppen Urban Cone bildades 2010. De har gjort återkommande spelningar på Stockholmsklubbar och har även bjudit på en klubbspelning under Way Out West tidigare.

Till sist står det även klart att Simon Posford gör sig beredd att packa ned sin utrustning för ett möte med Smålands skogar. Med sitt projekt Shpongle är det psykedelisk trance som står på agendan.

Emmaboda sker 27 - 30 juli och har sedan tidigare bokat till sig bland annat: Maskinen, Niva, bob hund och General Knas.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA