x

Laleh toppar albumlistan

Laleh toppar albumlistan

När man sammanfattar de mest sålda albumen denna vecka är det nytt i topp. Med sin nya skiva "Sjung" har Laleh gått raka vägen upp till listans första plats. Syskonparet Johanna och Klara Söderberg, i First Aid Kit, tappar därmed sin förstaplacering och halkar ner till plats nummer tre.

Veckans lista innehåller hela sex nykomlingar på de tio översta placeringarna. Bland annat Leonard Cohen som med albumet "Old Ideas" landar på andraplats och dansbandet Elisa's som kliver in på plats nummer fyra med skivan "Det Sa Klick!".

Lalehs fjärde studioalbum fick god kritik av GAFFA:s recensent som bland annat skrev: "Arrangemanget är storslaget precis som rösten, den som sjungit sig ända upp till toppen av iTunes.". Till recensionen.

Dessutom pryder sångerskan just nu omslaget till GAFFAs februarinummer där hon även i en intervju berättar om sin bild av samtiden.

"Det har blivit ocoolt att värna om naturen, det har blivit klyschor. Politik är också klyschor trots att det är meningen med livet", säger hon.

Från och med söndag kan du läsa hela tidningsintervjun med Laleh här på GAFFA.se eller redan nu i magasinet som finns att hämta gratis i skivbutiker, caféer, spelställen, klädbutiker och bibliotek över hela landet.

1. Laleh – "Sjung"

2. Lenoard Cohen – "Old Ideas"

3. First Aid Kit – The Lion's Roar

4. Elisa's – "Det sa Klick!"

5. Mikael Wiehe – "Alla Dessa Minnen: Det Bästa Med Mikael Wiehe"

6. Tomas Andersson Wij – "Romantiken"

7. Lillasyster – "3"

8. Louise Hoffsten – "Looking For Mr. God"

9. Matz Bladhs – "Leende Dansmusik 2012"

10. Adele – "21"

Källa: GLF/Nielsen SoundScan Int. 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA