x

Bill Ward lämnar Black Sabbath

Bill Ward lämnar Black Sabbath

Återförenade Black Sabbath turnerar utan trummisen Bill Ward. Anledningen är att han inte tilldelas ett kontrakt som han förtjänar i egenskap av originalmedlem. Han har skrivit ett långt ursäktsbrev på sin hemsida till fansen där han beklagar sitt avhopp.  

"Förra året arbetade jag i god tro med Ozzy, Toni och Geezer. Och den 11/11/11 (när bandet meddelade sin återförening, reds. anm.) deltog jag i presskonferensen i Los Angeles, återigen i god tro. Men för några dagar sedan, efter ett år av förhandlingar, fick jag ett kontrakt i min hand som jag inte kunde skriva under."

Som vi tidigare har skrivit har det nyligen återförenade bandet mötts av andra motgångar, som till exempel gitarristen Tony Iommis nydiagnostiserade cancer.

Just nu är Black Sabbath inne i studion för att spela in ett nytt album, det första med Ozzy Osbourne som sångare sedan 1978, då han blev sparkad från gruppen av Tony Iommi. Bill Ward valde då att hoppa av bandet. Efter det har bandet provat andra sångare, som Ronnie James Dio. Efter ett tag bildade han, Tony Iommi och Geezer Butler bandet Heaven and Hell.

I maj och juni åker Black Sabbath på Europaturné. Bandet stannar i Sverige för två konserter, en i Malmö 25/5 och en i Stockholm 2/6.

Köp biljetter via GAFFA live.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA