x

Gina Dirawi: "Jag har väldigt svårt för dansband"

Gina Dirawi: "Jag har väldigt svårt för dansband"

Kommer du från ett musikaliskt hem?
– Inte direkt. Jag lyssnade ju väldigt mycket på musik själv och min mamma sjunger väldigt bra. Brorsan spelade piano, men han var ingen stjärna direkt. Personligen har jag ju alltid varit intresserad av det och spelade instrument som yngre och var även med i en kör ett tag.

Hur viktig är musiken i ditt liv?
– Den är väldigt, väldigt viktig. Den är en del av mig i allt jag gör. Från att jag vaknar på morgonen till att jag går och lägger mig på kvällen, så lever jag med musiken. Allt som jag har varit med om i mitt liv går att koppla till olika låtar. Både känslor och minnen.

Hur har din musiksmak förändrats genom åren?
– Först var det mest Britney Spears och Backstreet Boys, men sen fastnade jag verkligen för R'n'B. I början lyssnade jag dessutom mer på melodin och själva musiken i sig, än på texten. Men numera fokuserar jag på budskapet, djupet och på vad låten egentligen vill säga. Något annat som följt med mig genom åren är låtar som handlar om kärlek, det har jag alltid tyckt väldigt mycket om. Fast det får inte vara för lyckligt och gulligull över det heller, jag gillar låtar med lite ångest och som handlar om att kämpa.

Finns det någon musik du avskyr och i så fall varför?
– Metal måste jag säga då. Ibland kan jag lyssna på exempelvis äldre rockmusik, men metal blir bara för mycket för man fattar ju knappt vad de säger. Jag hatar låtar som finns bara för att, som inte har något som helst budskap. Sen så har jag väldigt svårt för dansband också.

Vad har musiken för betydelse för dig som komiker?
– Jo, men musiken är ju som sagt en väldigt stor del av mig och i mitt arbete som komiker inspirerar den mig till att fortsätta kämpa och inte ge upp. När jag känner att allt blir för mycket eller om jag är nervös inför något jag ska göra, så lyssnar jag på Lose Yourself med Eminem. Och efter att ha hört honom så känner jag mig motiverad igen och kör på för fullt. Så musiken kan göra väldigt mycket för mig när det handlar om att finna inspiration, kämpa eller att må bättre i allmänhet. När jag hör vissa texter så kan jag verkligen relatera till dem.

Om du fick välja fritt, vilka artister skulle du vilja ha som gäster i din talkshow?
– Åh, det skulle nog bli Lil Wayne. Sen skulle jag vilja ha Bruno Mars och Lady Gaga vore också kul. Och Eminem såklart, han verkar må så dåligt så jag vill få honom att skratta. Han verkar så himla ångestfylld och skulle nog behöva sig ett skratt.

Vilket är ditt bästa musikaliska minne?
– Ett minne som jag aldrig glömmer var när jag spelade basket och var på väg till en basketfestival I Göteborg. Det var vår och väldigt fint ute. På bussresan dit lyssnade jag på Because of You med Ne-Yo och kände mig så sjukt lycklig. Så det är ett musikaliskt minne som stannat kvar, även om det är ganska vardagligt. Jag blir så himla glad av den låten.

Vad lyssnar du på en seg söndag?
– Det kan vara Kanye Wests Runaway, Grenade med Bruno Mars och Home med Edward Sharpe & The Magnetic Zeros. Den gillar jag väldigt mycket. Sen blir det en del med Lil Wayne och Drake också. Fast jag hatade Drake innan, jag tyckte han hade för höga tankar om sig själv. Men när man väl lyssnar på hans texter så säger han så sjukt bra saker. Det är samma sak med Lil Wayne. Han är så djup.

Vilken låt vill du att man spelar på din begravning?
– Oj vad svårt! Men kanske One in a Million med Ne-Yo, den är härlig.

Vad lyssnar du på när du tränar?
– Av någon anledning lyssnar jag på Lose Yourself med Eminem när jag springer på löpband. Och när jag tränar med hantlar blir det något lugnare som Change Me med Akon och Keri Hilson. Jag gillar att lyssna på Eminem när jag är stressad, har ångest eller är arg. Det känns som att han talar mitt språk på det sättet och då blir man mer peppad. Jag försöker välja låtar som jag kan relatera till beroende på mitt humör.

Har du några favoritartister som du skulle vilja lyfta fram?
– Jag älskar Bruno Mars och lyssnade väldigt mycket på Chris Brown ända tills han började slå sin tjej för då pallade jag inte, haha. Men Lil Wayne och Drake är givna favoriter, för det känns som att de gör något nytt och fräscht. Sen så älskar jag gammal 50-talsmusik som souliga Percy Sledges When A Man Loves A Woman.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA