x

De bildar juryn i "X Factor"

De bildar juryn i "X Factor"

I dag presenterade TV4 juryn för tv-programmet "X Factor". De fyra personer som har fått uppdraget är Ison Glasgow, från Ison & Fille, Thomas "Orup" Eriksson, Andreas Carlsson och den enda kvinnliga medlemmen Marie Serneholt.

– Vi är otroligt stolta och glada över denna unika jury. Det är fyra personer med vitt skilda bakgrunder och expertis inom musikvärlden och jag är övertygad om att de kommer att vaska fram gyllene talanger med en större bredd och variation än vi någonsin sett i svensk tv, säger programchefen på TV4, Fredrik Arefalk, i ett pressmeddelande.

Den svenska versionen av "X Factor" ersätter "Idol". Men till skillnad från "Idol" – där Andreas Carlsson tidigare satt i juryn – får juryn en större roll i "X Factor". Varje jurymedlem coachar en artistkategori till deras respektive audition.

Förra året var Marie Serneholt aktuell som programledare för Melodifestivalen. Hon har även lett ett antal andra tv-program. Men hon slog med gruppen A-Teens och har efter det gått vidare med en solokarriär.

Andreas Carlsson är mest känd från sin tid i "Idol", men han är även låtskrivare och producent som har arbetat med artister som Britney SpearsKaty Perry och Bon Jovi.

Ison Glasgow är den ena halvan i hiphop-duon Ison & Fille. 2011 släppte de den hyllade skivan "För evigt", vilket resulterade i att duon tilldelades priset "Årets hiphop/soul" under årets P3 Guldgala.

Den sista medlemmen i den nya jurymixen är popveteranen Orup. Han har varit aktiv som låtskrivare och artist sedan 80-talet.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA