x

Konsertfilm skapade kaos i biograf

Konsertfilm skapade kaos i biograf

Den 26 mars släpper Chemical Brothers dvd:n "Don't Think". Konsertfilmen har redan visats på biografer över hela världen. I London var man tvungen att avbryta visningen, då delar av publiken började crowdsurfa. 

"Don't Think" spelades in på Japanska Fuji Rock Festival inför 50 000 fans och med hjälp av 21 kameror. Filmen är producerad av Adam Smith.

Musikmagasinet Mojo har sedan tidigare kallat den "en psykedelisk klassiker" och The Guardian menar att "Don't Think" är "en av de bästa filmer om dansmusik någonsin". Versionen som snart är ute till försäljning innehåller, förutom konsertfilmen, en cd-skiva och släpps både som dvd och Blu-ray. 

Chemical Brothers gick till en början under namnet "The Dust Brothers" och blev uppmärksammade för ett samarbete med Beastie Boys. 1995 bytte Tom Rowlands och Ed Simons namnet på sitt gemensamma projekt till Chemical Brothers, släppte skivan "Exit Planet Dust" och blev pionjärer inom genren big beat, en term som brittisk musikpress uppfann i mitten av 90-talet för att sammanfatta den tunga breakbeat- och syntgenerande loop-trenden som band som The Prodigy, Fatboy Slim och The Crystal Method också anammade.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA