x

Brittiska stjärnor uppvaktar drottningen

Brittiska stjärnor uppvaktar drottningen

I år är det 60 år sedan Drottning Elisabeth II fick tillträda Storbritanniens och Australiens tron. I och med det hägrar ett diamantjubileum utanför Buckingham Palace. Detta sker 4:e juni, rapporterar palatsets tjänstemän. Stora namn som Elton John, Tom Jones, Cliff Richard och Paul McCartney, som alla uppträdde på drottningens guldjubileum 2002, är några av kvällens akter. Konsertarrangörerna anger också att det tillkommer flera australiensiska och brittiska artister och band.  

Den kommande konserten är en stor del av drottningens jubileumsfirande, som redan har småstartat. 2002 öppnades hennes 50-årsjubileum med att Brian May från Queen stod på Buckingham Palace tak och spelade "God Save the Queen" på sin kända röda gitarr.

Diamantjubileumet sänds på tv och i radio. En av arrangörerna är Take That-medlemmen Gary Barlow. Han säger att han hoppas att så många som en miljon människor kan se konserten från allmänna platser framför palatset. 

– Hela världen kommer att kolla på detta. Men det blir nog svårt att toppa Mays uppträdande 2002, kommenterar han.

– Men vi har i år försökt hitta på något nyare och bättre.

Andra artister som uppträdde 2002 var Annie Lennox, Ray Davies, Ozzy Osbourne, Eric Clapton, Rod Stewart, Phil Collins, Joe Cocker

Prince William och Prince Harry kommer att delta och Barlow berättar att de har föreslagit akter till eventet. 

– Målet med konserten är att det är musik från alla årtionden drottningen regerat, säger han.

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA