x

West Coast Riot flyttar

West Coast Riot flyttar

Punk- och hardcorefestivalen West Coast Riot har sedan tidigare delat yta med Metaltown, en festival som år efter år lockar till sig mellan 15 000 – 25 000 personer. Det var ingen hållbar lösning i längden för en mer nischad festival som West Coast Riot och nu är flytten från storebror ett faktum.

– Röda Sten känns som ett perfekt nytt hem för festivalen. Lite av en nystart, skriver Kristian Kornhag, från arrangören Kulturbolaget, i ett mejl till GAFFA.

– Vi kan nu ta emot en publik på max 8 000. Så större än så blir inte West Coast Riot. Det kommer fortfarande att vara en endagsfestival och upplägget med scener kommer vara i stort sett som förra året. En utescen, en stor tältscen och en mindre tältscen, skriver Kristian Kornhag.

Han berättar vidare att West Coast Riot satsar på att boka till sig cirka tolv band och att de första bokningarna släpps i början av nästa vecka.

– Vi har ett ganska smalt fält att röra oss i som punk/hardcore-festival och det krävs lite flyt att få till den där starka huvudartisten, samtidigt som vi inte vill upprepa line-up:en från föregående år, skriver Kristian Kornhag, som räknar med att årets banduppställning ska locka en publik från hela Skandinavien.

West Coast Riot 2012 sker 26 juli.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA