x

The Black Keys till Way Out West

The Black Keys till Way Out West

I sommar besöker The Black Keys Slottsskogen i Göteborg. Detta bekräftar idag musikfestivalen Way Out West i ett pressmeddelande.

Duon, bestående av Dan Auerbach och Patrick Carney, är för närvarande aktuella med det hyllade albumet "El Camino" och gjorde under helgen som var en rad spelningar i London. GAFFA flög över Josefin Bagge för en utförlig rapport. Hon fick se ett band som ännu inte riktigt lyckas förmedla "El Camino" live:

"De verkar ha svårt att hitta rätt tonläge, rätt förhållningssätt. Med sju album att bygga en setlist på kanske det inte är så underligt heller. Men låtarna från 'El Camino' sitter inte riktigt än, även om det är 'Gold on the Ceiling' och 'Little Black Submarines' som får engelsmännen att jubla högst. Visslet i introt till 'Tighten Up' är dessutom helt åt fanders, och med jämna mellanrum verkar hela bandet tappa bort tempot. Det blir lite hafsigt, och hafsigt är verkligen inget adjektiv man vill associera med The Black Keys. Det är otajt på ett obra vis." Till recensionen.

Om The Black Keys hinner finslipa detaljerna lagom till Way Out West återstår att se.

Way Out West 2012 sker 9 – 11 augusti och har sedan tidigare bokat till sig bland annat Refused, Bon Iver, Florence + The Machine, Feist, First Aid Kit, Thurston Moore och St. Vincent.

Köp biljetter via GAFFA.se/live.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA