x

Miike Snow till Fotografiska

Miike Snow till Fotografiska

Den 21 mars släpper Miike Snow sitt andra album "Happy to You". Releasen föregås av en exklusiv spelning på Fotografiska i Stockholm 5:e mars.

Sedan tidigare har bandet släppt smakprovet "Devil's Work" och det kommande albumets första singel "Paddling Out".

– Innan vi släppte första skivan var vi en idé. Den här gången är vi ett band. Vi har turnerat i 27 länder under 18 månader. När vi började jobba med "Happy to You" gjorde vi det som en enhet, och rent känslomässigt gjorde det en stor skillnad för oss. Och förhoppningsvis kan du höra det, berättar Pontus Winnberg i ett pressmeddelande.

Det är nu tre år sedan bandet gav ut sitt självbetitlade debutalbum, som spred sig som en vind över pophimlen. Låten "Animal" spelades flitigt på radio och följdes upp med singlarna "Black and Blue" och "Silvia". Bandet som består av de svenska producenterna Pontus Winnberg och Christian Karlsson samt den amerikanska sångaren Andrew Wyatt besökte bland annat Popaganda 2009 och sedan Arvikafestivalen samt Way Out West 2010.
Efter det kommande skivsläppet spelningen i Stockholm följer en turné i USA, där bandet bland annat ska spela på Coachellafestivalen och på Terminal 5 i New York.

Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA