x

MC5-medlem död

MC5-medlem död

Michael Davis fru, Angela Davis, gick i lördags ut med nyheten att hennes make omkommit på grund av leversvikt. Davis (längst ner till höger i bild) var de sista veckorna inlagd för behandling på ett sjukhus i Chico, Kalifornien. Detta innebär att bara trummisen Dennis Thompson och gitarristen Wayne Kramer nu är kvar i livet från femmannarockbandet, som haft stort inflytande på hård- och punkrocksscenen.

MC5 bildades 1964 i Detroit Michigan. Gruppen släppte sin första skiva "Kick Out the Jams" 1969, vars titelspår blev en hit. Bandets manager John Sinclair drog mycket uppmärksamhet till gruppen på grund av sin politiska agenda och ersattes senare efter att ha ertappats för narkotikabrott. Den nye managern gav bandet ett tydligare hårrockssound men gruppen splittrades senare under 1972 på grund av inre konflikter där bland annat Davis drogproblem lär ha varit en bidragande orsak.

MC5 ansågs under sin tid haft ett starkt inflytande på punkrörelsen i USA och deras musik beskrivs som en högljudd och energisk blandning av hårdrock, blues, psykedelika och garagerock.
 MC5 släppte sammanlagt tre skivor mellan 69 och 72.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA