x

Blodig vernissage med Pete Doherty

Blodig vernissage med Pete Doherty

Indierockens badboy Pete Doherty, känd som sångare i banden Babyshambles och The Libertines och som ständigt är förföljd av polisen, provar sina vingar inom något annat än musiken. För The Independent berättar Doherty om de 30 tavlorna i hans utställning "On blood: A portrait of the artist". Utställningen har, som namnet avslöjar, ingrediensen blod. Doherty berättade också för The Independent att avlidna Amy Winehouse har målat ett självporträtt i blod till utställningen. Hon ringde också sin pappa och berättade detta.

– Hon sade "Pappa, jag är med Pete och han får mig att teckna med mitt blod". Han gillade inte mig särskilt mycket, hennes pappa, berättar Pete Doherty för The Independent. 

Utställningen innehåller också kuriosa som Doherty samlat på sig med bidrag från både Amy Winehouse och Charlotte Gainsbourg.  

"On blood: A portrait of the artist" kommer att visas på Cob Gallery i London från den 26 februari till 4 mars. Pete Doherty kommer till Sverige för att uppträda på Umeå Open och på Trädgårn i Göteborg i slutet av mars.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA