x

Ed Sheeran dubbelt prisad

Ed Sheeran dubbelt prisad

Den 21-årige engelsmannen har det senaste året fått sitt genombrott på hemmaplan och prisades under gårdagens Brit Awards-gala. Den som önskar få se det nya brittiska stjärnskottet live behöver inte vänta länge. Den tredje mars kommer han till Strand, i Stockholm, för sin första spelning på svensk mark.

På Brit Awards-galan tog den talangfulle singer-songwritern hem priserna för årets genombrott och årets manliga soloartist. Den enda som kunde mäta sig med den unge Sheeran var den världsetablerade soulsångerskan Adele, som kammade hem årets album, med "21", och årets kvinnliga soloartist. 

Ed Sheeran gästade nyligen GAFFAs prisgala i Köpenhamn med ett uppträdande och gjorde sig direkt populär bland publiken. Innan showen träffade GAFFA Sheeran som berättade att han fått jobba hårt för framgångarna.

– De senaste fyra åren har jag turnerat konstant, spelat på alla möjliga open mic-scener och sovit på soffor medan jag farit land och rike runt. Jag har gjort över 1000 konserter och gett ut fem ep:s som oberoende artist. Läs hela intervjun av Henrik Tuxen här

Köp biljett till Ed Sheerans spelning här

Lyssna på låten "Drunk" från det kommande albumet "+":


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA