x

Dilated Peoples snart här

Dilated Peoples snart här

Om bara några dagar, 28 februari, står de tre bandmedlemmarna, Evidence, Rakaa och DJ Babu, från Dilated Peoples på Strands scen i Stockholm. Dagen efter är det Sticky Fingers i Göteborg som gäller.

Old school-rapparna från Los Angeles har varit i gång sen tidigt 90-tal och var i början ett stabilt namn på undergroundscenen och släppte två skivor.

I sekelskiftet bytte trion skivbolag till Capitol Records, släppte albumet "The Platform" och fick genast ett större kommersiellt gensvar. Men det var inte förrän gruppen gav ut "Expansion Team", som man verkligen slog igenom. Skivan innehöll kanske bandets största hit "Worst Come to Worst" som arbetades fram tillsammans med hiphopproducenten The Alchemist.

Sen dess har två nya album släppts av Dilated Peoples, som i år har ytterligare en skiva på gång, vid namn "Directors of Photography."

Dilated Peoples har inte skämt bort de svenska fansen på sistone. Deras mest omtalade uppträdande i Sverige var på Hultsfredfestivalen 04 och spelningen dokumenterades och kunde senare skådas på SVT.

Gruppen anses i det stora hela vara en av de största hiphopaktörerna under 00-talet och jämförs ofta med Gang Starr.

Innan Dilated Peoples går på scen företräds man av Souls of Mischief, ytterligare ett välkänt old school-gäng. De har i princip hållit på lika länge som Dilated Peoples och har bland annat släppt singeln och hiphop-klassikern "93".

GAFFA kommer vara på plats och skriva om kvällen.

Köp biljett till de kommande konserterna via GAFFA.se/live.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA