x

Robert Plant i nytt band

Robert Plant i nytt band

På 30-årsjubileumet för Womad-festivalen kommer rocklegendaren Robert Plant spela med sitt nykomponerade band Sensational Space Shifters. Womad-festivalen, World of Music, Arts and Dance, är en internationell konstfestival och har ägt rum på olika platser i världen sedan 1982.

Det nya bandet består, förutom Plant, av hans forna kompband, Strange Sensation, som bland annat varit med på folk- och rockskivan "Dreamland", från 2002. Justin Adams, från Strange Sensation, säger i en intervju med The Guardian att bandet låtit sig inspireras av musikens rötter "från Mississippi, Appalachia, Gambia, Bristol och Wolverhampton"

Robert Plant är en före detta sångare i det klassiska rockbandet Led Zeppelin och har de senaste åren genomfört ett väldigt lyckat samarbete med countrysångerskan Alison Krauss. Tillsammans släppte duon två skivor, allra mest uppmärksammad blev albumet "Raising Sands" från 2007, och hitsingeln "Gone gone gone".

Womad-festivalen är i år för sjätte gången på Charlton Park, Malmesbury i England, 27-29 juli. Andra musikartister som kommer till festivalen är Buena Vista Social Club, indiska Raghu Dixit och det franska kollektivet Lo´Jo.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA