x

Svart söndag med Nifelheim

Svart söndag med Nifelheim

Nifelheim spelar på Svart Söndag i Stockholm med en av sina influenser. Det brasilianska bandet Vulcano passar på att komma till Sverige under sin världsturné. 

Nifelheim, bildades 1990 av tvillingbröderna Hellbutcher och Tyrant, även kända som Pelle och Erik Gustavsson. Idag, 20 år senare, står Nifelheim orubbliga som ett av Sveriges mest respekterade band i sin genre och bandet, som bland annat innehåller före detta medlemmar från Necrophobic och Entombed, har gjort sig kända för sina intensiva liveframträdanden.

Vulcano har varit i startblocken för den extrema black metal-scenen, då de var bland de första på sin kontinent att släppa skivor inom sin genre. Gruppen sägs vara det första old school black metal-bandet i Sydamerika och är därmed föregångare till exempelvis Sepultura. 2011 släppte Vulcano sitt senaste studioalbum, "Drowning in Blood", som beskrivits som en extrem och rå platta. Med anledning av släppet ger sig Vulcano ut på Europaturné och söndagen den 29:e april är det dags för Sverige, Stockholm och Göta källare.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA