x

Black Label Society öppnar för Ozzy

Black Label Society öppnar för Ozzy

Nu är det klart. Ozzy Osbourne and Friends tar hjälp av Zakk Wyldes egna band Black Label Society (bilden), när han kommer till Stockholm och Malmö i sommar.

Från början var det alltså originaluppsättningen av Black Sabbath som skulle ut på en världsturné. Men efter att bandmedlemmen Bill Ward börjat bråka om ett kontrakt och Tony Iommi fått cancer förändrades villkoren snabbt. Ozzy tog istället över showen och bjöd in Zakk Wylde och Slash till en kommande turné, som även kommer att visa upp Black Sabbath-medlemmen Geezer Butler på några håll.

Black Label Society kom till under 90-talet när Wylde och Osbourne tog ett break. Tillsammans med några vänner drog han igång bandet som nu skänker kraft åt den stundande turnén.

Black Label Society har lyckats mycket bra över de seanste åren och skivan "Order to the Black", utkommen 2010, blev hyllad i media och kom in på Billboard-listan i USA. Heavy metal-bandet, som spelar en igenkännbar Sabbath-aktig rock, har sammanlagt släppt nio studioalbum och visar inga tecken på att sluta än.

Speldatum: 

25/5 - Stockholm, Stockholms Stadion
2/6 - Malmö, Malmö Stadion

Köp biljetter via GAFFA live


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA