x

"En möjlighet att få vara någon annan"

"En möjlighet att få vara någon annan"

 

Vad kan publiken förvänta sig av konserterna?

– Jag har med mig mitt band och vi kommer att spela mycket från min senaste skiva. Vi kommer att både fånga de lugna ögonblicken och de mer kraftfulla. Jag älskar verkligen Skandinavien så jag ser mycket fram emot det.

Vad gör du precis innan du går på scenen?

– Då försöker jag bara att slappna av och vara med mina bandkamrater. I mitt huvud försöker jag sedan måla upp en bild av hur konserten ska bli. Jag påminner ständigt mig själv om att jag måste uppskatta att stå på scenen. Att försöka ha kul bara.

Har du något speciellt minne från en konsert?

– Jag spelade nyligen i min hemstad, det var väldigt speciellt. Jag hade inte varit ute och spelat på ett tag och såg verkligen fram emot det. Sedan händer det alltid något när man ska spela i sin egen stad, det är svårt att beskriva, men man känner igen ansikten i publiken. Det är väldigt speciellt. 

Vad lyssnar ni på i turnébussen? 

– Helst inget alls! Det är skönt att ha det alldeles tyst runt omkring sig när man i vanliga fall jobbar med musik. Det är åtminstone vad jag strävar efter.

Vad är det bästa med att spela utomlands?

– När man är hemma är man fast i en personlighet, när man reser får man då möjligheten att vara någon annan. Folk ser på en på ett annat sätt. Publiken får dessutom andra förväntningar och tänker "Om hon har rest hit ända från Kanada så måste hon vara riktigt bra".

Vad finns på din rider?

– Guinness. Men om jag får säga det själv är min främsta egenskap att jag inte är rädd för att prova nya saker. Jag går hellre ut och köper något lokalt att äta istället för att beställa samma sak varje gång.

Kathleen Edwards spelar på Bio Roy i Göteborg, 6 mars, och på Nalen i Stockholm, 7 mars.

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA