x

"Wrecking Ball vill tala för alla"

"Wrecking Ball vill tala för alla"

Ett nytt Bruce Springsteen-släpp betyder en ny hysterivåg. Ica Maxi-kedjan var lite väl snabba när de, av misstag, ställde ut "Wrecking Ball" till försäljning redan i fredags. Det är dock idag skivan ges ut och GAFFA har givetvis recenserat det emotsedda albumet:

"'Wrecking Ball' har ju beskrivits som ett argt och politiskt album, men i mina öron stämmer det i lika hög grad som det mesta han gjort. Att göra musik med höga ambitioner är en politisk handling i sig, att avsäga sig ett sammanhang och uttrycka känslor som andra delar och därför uppskattar. Däremot går han mer rakt på sak än tidigare. Inte mycket rocklyrik att tala om. Mer refränger rakt in i huvudet. Någonstans emellan 'The Rising' och 'Seeger Sessions', två av guldkornen på senare år." Så lyder en del av GAFFAs skribent Jack Hildéns dom. Till recensionen

Vi bad även Bruce Springsteen-experten Klara Grape att ge oss en spellista med New Jersey-sonen, vilket resulterade i en med temat Gud. Lyssna på "Bossens bästa böner" via GAFFAs app i Spotify.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA