x

Carolina Wallin Pérez fångar fjärilar

Carolina Wallin Pérez fångar fjärilar

Carolina Wallin Pérez är tillbaka och nu är det med egna låtar och på en egen skiva som heter "Där vi en gång var", som släpps 25 april.

Till de tolv spåren hämtar den svenska sång- och låtskriverskan inspiration från flyktighet, romantik, frihetskänsla och skönhet med fjärlien som den återkommande metaforen.

Albumet skiljer sig en del från föregångaren "Pärlor och Svin", som innehöll Kentlåtar omtolkade till mjuka sommarvisor. Nu har hon mer att ge och ser fram emot att spela de egna låtarna.

– Att det är min egen musik och text liksom inbjuder mig att röra mig mer på scenen. Jag spelade "Baby" på ett showcase nyligen och det var bara… wow! Kentlåtarna inbjöd inte direkt till rörelse på samma sätt. Det här är ingen balladskiva, konstaterar hon, i ett pressmeddelande till GAFFA.

Texterna står hon mest för själv även om hon har tagit lite extra hjälp i from av några låtskrivare. Något som var viktigt för Carolina Wallin Pérez var i slutändan att få ett sammansatt album och välja rätt låtar i rätt följd.

 – Jag vill verkligen att det ska finnas ett flöde. Det är viktigt att det blir rätt.

Hon medger också att vissa låtar fick strykas och inte för att de var dåliga utan för att de inte passade in. 

Carolina deltog i årets upplaga av Melodifestivalen med den enda släppta singeln "Sanningen".


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA