x

Little Jinder rör på sig

Little Jinder rör på sig

Nya singeln "Keep on Dreaming" flyttar sig närmare klubben. Det är avskalat och högst personligt. Tunga beat bakom en spröd, nästan uppgiven, sång.

– Jag tänker inte genremässigt när jag skriver musik, säger Little Jinder till GAFFA. Du måste känna dig fri att göra vad du vill. Sen tycker jag att alla låtar du gör, ändå blir olika. De tar sig olika uttryck.  

Little Jinder, eller Josefine som hon faktiskt heter, har länge ansetts vara en av de nya stora stjärnorna inom dubstep.  

– Jag vet att folk kan klassifiera mina låtar åt bashållet, men man glömmer lätt bort att jag gjort och fortsätter göra pop, och att låtstrukturen i mina tunes alltid är poppiga oavsett. När jag först började spela allt mer kändes det ofta som att jag inte förväntades ta så mycket plats. För min del var det nog positivt att jag var den jag är, och tog just det, plats.

Hon har precis bytt skivbolag och management och håller på att spela in en skiva för första gången. Tidigare har hon släppt singlar och ep:s. Musiken skriver hon vid sitt piano och sen producerar hon den tillsammans med folk hon vill jobba med.

– Jag har gjort klart 50 procent. Jag kände ändå att jag ville släppa en skiva och inte bara släppa enstaka låtar. För mig är det viktigt att hela tiden skriva musik, eftersom jag tycker att det är så kul.

Texterna är ärliga och personliga. Det känns nästan smärtsamt att lyssna på dem. Nya singeln "Keep on Dreaming", som spelades in i Los Angeles på två dagar, drar sig inte för att beröra det egna och känsliga.

– Det är mycket lättare att skriva på engelska. Det är svårare att uttrycka sig på sitt eget modersmål, utan att det blir pinsamt. Men någon gång i framtiden vill jag skriva eller i alla fall göra en låt på svenska. Det är lättare att blotta sig själv på engelska.

Låten "Keep on Dreaming" släpps den 13 mars.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA