x

Svenskdanskt festivalsamarbete

Svenskdanskt festivalsamarbete

Den 25-26 maj sker något historiskt i Öresundsregionen. Svenska och danska festivalarrangörer går ihop för första gången och anordnar Öresundsfestivalen 2012.

Själva festivalscenerna byggs upp i Folkets Park i Malmö. Där ska sammanlagt 40 konserter ske med en blandning av svenska och danska artister.

I ett pressmeddelande skriver arrangörerna att man profilerar sig med populärmusik och att man kommer presentera spännande och tongivande artister inom pop, rock, urban, hiphop till elektroniskt, jazz och world music från både länderna.

– Det är första gången som musikbranschfolk från båda sidor sundet går samman för att skapa en festival. Med den sammantagna erfarenhet som spelställena har kan vi garantera att programmet blir magiskt, säger Nicklas Johansson, som är den ena av de två initiativtagarna till festivalen och tidigare haft huvudansvaret för musikprogrammet på Malmöfestivalen, till GAFFA i ett pressmeddelande.

Artistfördelningen kommer vara jämn mellan länderna.

– Ser man på hela Öresundsregionen, har området en unik potential för musikupplevelser. Med denna nya festival sätter vi fokus på områdets många konsertscener och vår vision är att publiken ska presenteras för den bästa musiken från bägge länderna, berättar Johannes Dybkjær Andersson, festivalens andra initiativtagare och Kreativ Direktör på Volume.

Festivalen är den första av tre tänkta och man hoppas att redan vid första tillfället kunna öka områdets framitda utveckling av sammansmältande musikscen. 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA